Vijf handige tips voor dames om de perfecte joggingbroek te vinden.

Een vraag die vele vrouwen zich wel eens stellen is of er een joggingbroek bestaat die perfect past bij hún figuur en hún leeftijd? Het antwoord is “ja”! Alleen is het de kunst om ze te vinden. Graag reiken we jou hier enkele eenvoudige tips aan.

Een eerste factor waarop je moet letten is de taille. Jonge, slanke vrouwen komen goed weg met een lage taille broek. Oudere dames of vrouwen met een maatje meer kiezen beter voor een hoge taille broek. Ze blijft goed op zijn plaats. Ze geeft steun en warmte in je rug. En ze is ideaal om vetrolletjes te verbergen.

Ten tweede is de breedte en de lengte van de pijpen van belang. Slanke, lange benen komen optimaal tot zijn recht in een slim fit broek. Voor vrouwen met een normaal tot zwaarder figuur is een broek met rechte pijpen veeleer aangewezen. Ze zit iets losser zónder er als een vormloze zak uit te zien. Ook vrouwen op leeftijd voelen zich vaak best in een “straight” broek. De pijpen moeten ook lang genoeg zijn. De broek moet vlot tot op of iets over je schoenen vallen.

De stof is een derde belangrijk aandachtspunt. De samenstelling is bepalend voor het comfort. Er is een brede waaier aan mogelijke (mengsels van) materialen, met elk hun specifieke voor- en nadelen. Een broek uit 100% katoen voelt eerder stroef aan en geeft niet mee. Je bewegingsvrijheid wordt zo beperkt. En katoen krimpt ook in de was. Een mix van katoen en een beetje elastische materialen zorgt al voor een betere pasvorm. De broek voelt soepeler aan omdat ze licht elastisch is. En dan is er de broek die bestaat uit een mengeling van katoen en veel elastisch materiaal. Deze stretch broek heeft een perfecte pasvorm. Ze is zacht en valt soepel rond je benen. Na het wassen trekt ze niet scheef en neemt terug de oorspronkelijke vorm aan. Er blijven geen knieën in staan. En ze krimpt nagenoeg niet.

Ten vierde besteed je ook best voldoende aandacht aan de kleur van de broek. Een neutrale, donkere kleur slankt af. Heb je daarentegen dunne benen, dan is een lichte kleur ook een optie.

Als vijfde en laatste tip raad ik je aan om ook te letten op de afwerking van de broek. Een broek die overladen is met allerlei ritsen, stiksels, zakken, prints… kan leuk zijn voor jonge meisjes. Maar voor vrouwen op leeftijd of met grote maten geldt: “less is more”. Een rustige, effen broek (met eventueel een klein fijn logo) is voor hen het best.

Dus, dames, we mogen gerust concluderen dat er wel degelijk joggingbroeken of trainingsbroeken bestaan die élke vrouw flatteren, ongeacht leeftijd of figuur.

 

Met deze vijf tips & tricks geraak je al een heel eind verder. Alvast veel succes!

Vijf handige tips voor dames om de juiste Silvermedal joggingbroek te kiezen
SILVERMEDAL
INFORMATIE
VOLG ONS

Facebook

Instagram

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
CONTACT

Bevrijdingsstraat 32a

Brecht, België

© 2020 by Silvermedal