top of page

Vijf handige tips

Een vraag die velen zich wel eens stellen is of er een joggingbroek bestaat die perfect past bij hún figuur en hún leeftijd? Het antwoord is “ja”! Alleen is het de kunst om ze te vinden. Graag reiken we jou hier enkele eenvoudige tips aan.

Volslanke dame en slanke dame dragen beide een Silvermedal jogging met zwarte joggingbroek en bijpassende joggingvest
Een grote, curvy dame met rondingen en een kleine, slanke dame beide gekleed in een joggingpak van Silvermedal

Een eerste factor waarop je moet letten is de taille. Jonge, slanke dames en heren komen goed weg met een lage taille broek. Mensen op leeftijd of met een maatje meer kiezen beter voor een hoge taille broek. Ze blijft goed op zijn plaats en geeft steun en warmte in de rug. En ze is ideaal om vetrolletjes te verbergen.

Ten tweede is de breedte en de lengte van de pijpen van belang. Slanke, lange benen komen optimaal tot zijn recht in een slim fit broek. Heb je een "normaal" tot zwaarder figuur, of ben je iets ouder, dan is een broek met rechte pijpen (straight fit) veeleer aangewezen. Deze zit iets losser. De pijpen moeten ook lang genoeg zijn. De broek moet vlot tot op of iets over je schoenen vallen.

De stof is een derde belangrijk aandachtspunt. De samenstelling is bepalend voor het comfort. Een broek uit 100% katoen is iets stroever, en katoen krimpt ook lichtjes bij het wassen. Een mix van katoen en een beetje elastische materialen doet de broek soepeler en zachter aanvoelen omdat ze licht elastisch is. En tenslotte, de broek die bestaat uit een mix van katoen en elastane heeft een perfécte pasvorm. Ze is uiterst zacht en valt soepel rond je benen. Na het wassen trekt ze niet scheef, er blijven geen knieën in staan. En ze krimpt nagenoeg niet.

Ten vierde besteed je ook best voldoende aandacht aan de kleur van de broek. Een neutrale, donkere kleur slankt af. Heb je daarentegen dunne benen, dan is een lichte kleur ook een optie.

Als vijfde en laatste tip raad ik je aan om ook te letten op de afwerking van de broek. Een broek met allerlei ritsen, stiksels, zakken, prints… kan leuk zijn voor jonge mensen. Maar over het algemeen kies je best voor een rustige, effen broek. Less is more...

Dus, we mogen gerust concluderen dat er wel degelijk joggingbroeken bestaan die élke man of vrouw flatteren, ongeacht leeftijd of figuur.

 

Met deze vijf tips & tricks geraak je al een heel eind verder. Alvast veel succes!

smiley
bottom of page