top of page

Onze toewijding aan Duurzaamheid

 

Bij Silvermedal is duurzaamheid meer dan een streven; het vormt de kern van alles wat we doen. Door bewust natuurlijke materialen te kiezen en energie-efficiënte processen toe te passen, dragen we actief bij aan zowel onze gemeenschap als de aarde.

 

Duurzaam & Natuurlijk

 

Een groot deel van onze collectie is vervaardigd uit natuurlijke vezels zoals katoen, die niet alleen comfortabel zijn, maar ook een minimale impact op het milieu hebben. Elk ontwerp wordt met zorg en respect voor mens en milieu in België gerealiseerd. Dit lokale ontwerpproces laat ons toe om zorgvuldig materialen te kiezen en tegelijkertijd de lokale economie te stimuleren.

 

Groene Energie

 

Onze operaties worden volledig aangedreven door groene energie van zonnepanelen. Deze stap benadrukt onze inzet voor een schone, duurzame toekomst en stimuleert voortdurende innovatie in onze productiemethoden.

 

Milieuvriendelijke Verpakking

 

We zetten grote stappen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, onder meer door het gebruik van volledig hernieuwbare verpakkingen. Zo leveren we niet alleen fantastische producten, maar werken we ook aan een gezondere planeet.

 

Duurzame Productie van Begin tot Eind

 

Elke fase van onze productie, van stofselectie tot de uiteindelijke kwaliteitscontrole, wordt met zorg en aandacht voor duurzaamheid uitgevoerd. We beginnen bij de keuze van de stoffen, gebaseerd op kwaliteit en ecologische impact. Vervolgens snijden onze vakmensen de patronen en vervaardigen de stoffen met de grootste precisie. Na de afwerking zorgen we door middel van strenge controles dat elk kledingstuk voldoet aan onze hoge kwaliteitsnormen.

 

Respectvolle Samenwerking

 

Bij het kiezen van onze productiepartners stellen we hoge eisen. We verwachten van onze partners dat ze onze waarden delen, vooral op het gebied van duurzaamheid en eerlijke arbeidsvoorwaarden, conform de richtlijnen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO).

 

Met elke stap die we zetten, blijven we ons inzetten voor het bevorderen van zelfliefde, zelfvertrouwen en zelfrespect, zowel door onze producten als door de manier waarop ze worden gemaakt. Voor ons is duurzaamheid geen trend, maar een manier van leven!

joggingvest Silvermedal close up duideli
donkerblauwe en zwarte katoenen turnshorts voor jongens en meisjes
Fijne details op een Silvermedal jogging in close-up
bottom of page