top of page
Zoeken

5 Handige tips om de juiste joggingbroek te vinden

Bijgewerkt op: 23 nov. 2023

Velen vragen zich wel eens af of er een joggingbroek bestaat die perfect past bij hún lichaamstype? Wel, we kunnen je geruststellen, die bestaat wel degelijk voor iédereen! Om jouw zoektocht te vergemakkelijken, reiken we jou hier enkele eenvoudige tips aan.

Een heer en twee dames in een blauw joggingpak van Silvermedal

Tip 1:

Let op de taille. Jonge, slanke dames en heren komen goed weg met een lage taille broek. Mensen op leeftijd of met een maatje meer kiezen beter voor een hoge taille broek. Ze blijft goed op zijn plaats en geeft steun en warmte in de rug. En ze is ideaal om vetrolletjes te verbergen. Tip 2:

De breedte en de lengte van de pijpen is van belang. Slanke, lange benen komen optimaal tot zijn recht in een slim fit broek. Heb je een "normaal" tot zwaarder figuur, of ben je iets ouder, dan is een broek met rechte pijpen (straight fit) veeleer aangewezen. Deze zit iets losser. De pijpen moeten ook lang genoeg zijn. De broek moet vlot tot op of iets over je schoenen vallen. Tip 3:

De stof is ook een zeer belangrijk aandachtspunt. De samenstelling is bepalend voor het draagcomfort. Een broek uit 100% katoen is iets stroever, en katoen krimpt ook lichtjes bij het wassen. Een mix van katoen en een beetje elastische materialen doet de broek soepeler en zachter aanvoelen omdat ze licht elastisch is. En tenslotte, de broek die bestaat uit een mix van katoen/polyester/elastane heeft een perfécte pasvorm. Ze is uiterst zacht en valt soepel rond je benen. Na het wassen trekt ze niet scheef, er blijven geen knieën in staan. En ze krimpt nagenoeg niet. Tip 4:

Je besteedt ook best voldoende aandacht aan de kleur van de broek. Een neutrale, donkere kleur slankt af en is tijdloos. Heb je daarentegen dunne benen, dan is een trendy lichte kleur ook een optie. Tip 5:

Als vijfde en laatste tip raad ik je aan om ook te letten op de afwerking van de broek. Een broek met allerlei ritsen, stiksels, zakken, prints… kan leuk zijn voor jonge mensen. Maar over het algemeen kies je best voor een rustige, effen broek. Less is more... Dus, we mogen gerust concluderen dat er wel degelijk joggingbroeken bestaan die élke man of vrouw flatteren, ongeacht leeftijd of figuur. Met deze vijf tips & tricks geraak je al een heel eind verder. Alvast veel succes!


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Welkom bij Silvermedal Sportswear!

Beste lezers, Welkom bij de officiële blog van Silvermedal Sportswear! We zijn verheugd om onze digitale deuren voor jullie te openen en jullie te verwelkomen in de wereld van hoogwaardige sportkledin

Comments


bottom of page